Hozzávalók:
- bagett
- kevés olívaolaj
- 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
A tonhalas-uborkáshoz:
- 10 dkg konzerv tonhal (nem olajban eltett)
- 1 citrom leve
- 15 dkg apró csemegeuborka
- 5 dkg magozott olívabogyó
- 2 ek. olívaolaj
- só, frissen őrölt bors
- 1 kis csokor friss petrezselyem
A klasszikus paradicsomoshoz:
- 20 dkg koktélparadicsom
- friss bazsalikom
- tengeri só
- 1 ek. olívaolaj
A baboshoz:
- 25 dkg fehér bab (konzerv)
- 1 gerezd fokhagyma
- 8-10 levél friss zsálya vagy 1 ek. szárított zsálya
- tengeri só, frissen őrölt bors
A szeletelt bagetteket serpenyőben, olívaolajon pirítsuk meg, dörzsöljük be fokhagymával. A tonhalashoz a tonhalat csepegtessük le, keverjük el az apróra kockázott uborkával, az aprított olívabogyóval, az olívaolajjal, a vágott petrezselyemmel és a citromlével. Sózzuk, borsozzuk. A paradicsomoshoz a paradicsomokat negyedeljük, keverjük el olívaolajjal, aprított bazsalikommal, enyhén sózzuk. A baboshoz a babot csepegtessük le, keverjük el a zúzott fokhagymával, sóval, frissen őrölt borssal, a vágott vagy morzsolt zsályával. Kenjük meg a pirított bagettet a különböző feltétekkel.