A tésztával nem lehet melléfogni, még a válogatós gyerekek is szeretik, így ez a gyereknapi gyors vacsora is garantáltan sikeres lesz.
Hozzávalók:
- 3 evőkanál liszt
- 0,5 kg pennetészta
- 15 dkg kolbász
- ízesítéshez őrölt bors
- 5 evőkanál vaj
- 4 csésze tej
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- ízesítéshez só
- 25 dkg sajt
A tésztát sós, olajos vízben félig megfőzzük. A hagymát és a fokhagymát egy evőkanál vajon megpároljuk, majd félretesszük. Egy másik edényben a lisztet picit megpirítjuk a vajon, majd hozzáadjuk a tejet, habverővel közepesen sűrű besamelt készítünk, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a kolbászt és a sajtot, majd összekeverjük a tésztával, kivajazott tepsibe tesszük, és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.