Bár a többi szupermarket élelmiszer-biztonsági és higiéniai problémákat lát a kezdeményezésben, az aucklandi New Worl Howick áruház ezzel a gesztussal szeretne lépést tenni a környezettudatosság felé.
Programjuk egyelőre csak a hústermékekre és a tenger gyümölcseire vonatkozik, ha pedig úgy látják, hogy a kezdeményezés sikeres, kiterjesztik más részlegekre is, például a pékségre vagy a csemegepult termékeire.
Az üzletlánc új-zélandi szóvivője, Anotinette Laird elmondta, hogy az ügyfelek egészsége és biztonsága elsőrendű fontossággal bír, ezért néhány kritériumhoz kötötték, milyennek kell lenniük a tárolódobozoknak.
„Az ügyfeleknek mérlegelésre és kezelésre alkalmas, fedeles, biztonságos tartályokat kell használniuk, a személyzetnek pedig rá kell tennie az árcédulát a konténerekre.”
Laird azt is hangsúlyozta, hogy az ügyfelek saját felelősségükre használják a tárolókat, illetve felelősek azok tisztán tartásáért.