Gasztro

Veszélyes tojások érkezhettek a magyar boltokba

Kockázatot jelenthetnek az importból származó tojások, ezért a Tojásszövetség arra figyelmeztet, inkább vegyünk magyar tojást.

Több nemzetközi híradás is arról számolt be nemrég, hogy az emberi egészségre is ártalmas szennyeződéseket mutattak ki étkezési tojásokban. Holland és német értesülések szerint egyes tojástételekben ismét fipronilos rovarirtószer-maradvány jelent meg, a napokban pedig a lengyel állatorvosi szolgálat hívott vissza a piacról több mint 4 millió darab étkezési tojást, mert azokban a megengedettnél magasabb antibiotikum-tartalmat észleltek – írja a Privátbankár.hu. A lengyelországi helyzet magyar szempontból is különösen fontos lehet, mert a külföldi étkezési tojások zöme onnan érkezik a magyar piacra.

Ezzel kapcsolatban a kiváló nevű Magyar Tojóhibrid-Tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége, röviden a Tojásszövetség arra hívja fel a figyelmet, hogy az ellenőrzött termelésből származó, biztonságos magyar étkezési tojások fogyasztását részesítsék előnyben a hazai vásárlók. Onnan lehet tudni, hogy magyar a bolti forgalomba kerülő tojás, hogy ezt a dobozon vagy magán a tojáson is kötelező feltüntetni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top