Gasztro

Itt a nyár fura strandkajája: a szalonnás fánk

Az emberek többsége szereti a fánkot és szereti a szalonnát is, ebből a közös rajongásból született a legújabb gasztrotrend, a szalonnás fánk.

Köztudott, hogy az édes és a sós ízek kombinációja néha remek ízeket eredményez, mint például a sós karamella vagy az édes-sós pattogatott kukorica. Az Egyesült Államokban már évek óta bacont tesznek a palacsintába, vagy leöntik juharsziruppal, de Magyarországon is erős táborral bír például a cukorral meghintett szalonnás túrós csusza.

Ebben a fura ízvilágban nyit új fejezetet egy új trend, amely először az Instagramon indult hódító útjára: a baconnel szórt fánk. Na de hogy is készül?

Maple Bacon Me Crazy! Good morning Texas! #hurtsdonuts #foodie #bacondonut #richandsalty

Na Chan (@chetanachan) által megosztott bejegyzés,

Nincsenek kőbe vésett szabályok, a legtöbb esetben valami édessel, mézzel vagy juharsziruppal lelocsolt fánkok tetejére kerülnek a pirított szalonnakockák vagy sült baconszeletek.

A friss trendet már néhány étterem is követi, de sokan otthon próbálják meg elkészíteni ezt a kettős ízvilágú desszertet.

Ha te is kedvet kaptál hozzá, mindenféleképp számolj be róla nekünk!

The Sun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top