A fekete fagyi egy nemrégiben befutott gasztrotrend, aminek semmi köze Olaszországhoz. A fagyi hazájában ugyanis sohasem találnának ki ehhez hasonló őrületet, ilyesmi csakis a tengerentúlról jöhet. Közvetlenül a szivárványos torta, a folyékony platinával turbózott koktél és az arannyal bevont fagyi mögött.
Fekete fagyival a megtisztulásért
Nem is értjük, miért kellett ilyen sokat várni, míg megjelent az ébenfekete fagyi a New York-i Morgenstern’s fagyizóban. A színezőanyag ugyanis teljesen természetes eredetű, semmiféle mesterséges adalékot nem tartalmaz, sőt ha nagyon megmagyarázzuk, még jótékony hatása is lehet egy-egy gombóc fekete fagyi elfogyasztásának.
A fekete színről ugyanis az az aktív szén tehet, amit a kókuszdió elszenesedett héjából nyernek. Ha lehet, még egy árnyalattal feketébb, mint az ázsiai eredetű fekete szezámos fagylalt. Ez a fogyasztásra alkalmas aktív szén segítheti a szervezetünk megtisztítását a mérgező anyagoktól, hiszen képes megkötni nagy mennyiségű gyógyszert, higanyt, ólmot és vegyi anyagokat. Persze egy gombóc fekete fagyi nem képes csodákra, ha méregről van szó, a beszámolók szerint azonban frissítő ízével tökéletes egy forró nyári napon.
Fekete fagyi hozzávalói
- 4,8 dl tejszín
- 2,4 dl tej
- 15 dkg cukor
- 5 dkg aktív szénpor
- 1 rúd vanília
- pár csepp borsmenta kivonat
Elkészítés
A tejszínt öntsük össze a tejjel és a cukorral. Kezdjük el melegíteni, állandó kevergetés mellett, míg a cukor fel nem olvad. Ekkor a tűzhelyről félrehúzva adjuk hozzá az aktív szenet, a vaníliarúd kikapart magjait és pár cseppet a borsmenta kivonatból. Keverjük össze és tegyük át egy fedeles műanyag edénybe, majd hűtsük ki egészen hidegre. Mehet is az egész a fagyigépbe.