nlc.hu
Gasztro

Puffasztottrizs-korongos fagylaltszendvics

A rizskorongos fagyiszendvics meglepően finom desszert

A puffasztottrizs-korongos fagylaltszendvics egy olyan finomság, amellyel bármikor meglephetjük magunk. Nem csak egészséges, de meglepően finom is.

Az internet nem szűkölködik a klasszikus cukros rágcsálnivalók érdekes alternatíváiban azok számára, akik csökkenteni szeretnék a kalóriákat, vagy egyszerűen csak egy régi kedvenc frissítő változatát szeretnék élvezni. Az egyik ilyen, a közösségi médiában futótűzként terjedő recept egy álfagylaltos szendvics elkészítésére hív fel, amelyhez a sütik helyett fagylaltot, csokoládéforgácsot és rizskorongot használnak. A még kevesebb kalóriát tartalmazó alternatíva érdekében a jégkrém helyettesíthető görög joghurttal, így akkor is részesülhetünk a finomságból, ha teljesen elhagyjuk a cukrot.

Csokikrémmes és banánkarikákkal megszórt rizskorongok.

A rizskorong variációit már reggeliként kipróbáltuk, de desszertként is megállja a helyét

Ezeket a kombinációkat mindenhol megtaláljuk a neten (angolul rice cake ice cream sandwich), egyszerű és alapvető variációkkal. A választott fagyasztott desszertet a boltban vásárolt puffasztottrizs-korongok közé kell tenni, mintha egy szendvicset készítenénk.

Rizskorongos fagyi otthon

Lépésről lépésre útmutatókat is találhatunk, amelyek segítségével otthon is elkészíthetjük a finomságokat. Számos további feltétet és összetevőt használva, beleértve a szóróanyagokat, a különböző ízű fagylaltokat, sőt, még a házi puffasztottrizs-korongokat is, amelyekkel minden egyes felhasznált összetevőt ellenőrizhetsz.

Ez is érdekelhet Megnézem

A legjobb eredmény érdekében a legtöbb forrás azt ajánlja, hogy csomagoljuk be a szendvicset, és hagyjuk legalább egy órán át a fagyasztóban hűlni. Így megakadályozhatjuk, hogy a szendvicsbe töltött összetevők kiszivárogjanak oldalt, amikor beleharapunk.

@lillysabri Yummy or weird? 4) Rice Cake Yogurt Ice Cream 🍦 Try this and see what you think! All you need: - 2 rice cakes - Greek yogurt - Chocolate chips Ps, this was surprisingly yummy… Save this for later! #healthysnacks #easysnacks #dessertrecipe #desserttiktok ♬ Barbie World (with Aqua) [From Barbie The Album] - Nicki Minaj & Ice Spice & Aqua

A fenti videó remekül szemlélteti az egyszerű elkészítést. Kenjük meg a rizskorongot joghurttal, helyezzük fel a másik rizskorongot, hogy legyen kész a szendvics. Akkor lesz igazán teljes (ez természetesen opcionális), ha beleforgatjuk csokidarabokba.

Egy kis történelem

Bár az Egyesült Államokban már több mint egy évszázada léteznek rizskorongok, a Quaker az 1980-as évek közepén népszerűsítette a légies rágcsálnivalókat, mint a kenyér egészséges alternatíváját. A Quaker Oats hivatalos honlapja szerint a standard, enyhén sózott rizskorongok nem tartalmaznak glutént, és süteményenként mindössze 35 kalóriát. Bár ezek a tápértékadatok a választott ízvariációtól függően eltérhetnek, a rizskorongok sokoldalúan helyettesíthetik a konyha számos alapanyagát.

Hogyan készítsük el a legjobb rizskorongos fagylaltos szendvicset?

A fagylaltos szendvicsekben használt hagyományos süteményekhez képest a rizskorong valóban nem jelent problémát helyettesítőként. A ropogós, alacsony kalóriatartalmú korongok magas rosttartalmú és cukormentes alternatívát kínálnak még a legédesebb csokidarabos vagy krémes finomságokkal szemben is. Számos rizskorong ízesítést kipróbálhatunk.

A legfinomabb rizskorongos-fagylaltos szendvics elkészítéséhez mindenképpen gondoljuk át, hogy milyen ízű rizskorong passzol a legjobban az általunk preferált fagylalttal. Mentás-csokoládés remekművet készíthetünk mentás fagylalt és csokoládés rizskorongok felhasználásával, vagy édes karamellás nyalánkságot vajkrémes fagylalttal és karamellás-kukoricás rizskorongokkal. Bár egy kicsit nehéz elképzelni olyan fagylaltízt, amely tökéletesen illene a paradicsomos és bazsalikomos ízű rizskorongokhoz, valószínűleg mindenki számára van egy nyerő kombináció.

@tooniemoonieorganics A Valentine’s Day treat you will fall in love with 💗 -Nut butter (we used @oat.haus) -TMO Organic Marshmallow Crème -Ice Cream -Chocolate All on top of a rice cake! #dessert #easydessert #easyrecipes #recipes ♬ i love you baby - Emilee

A fenti receptben a görög joghurt mellé keverjünk egy kevés mogyoróvajat, amely kiváló proteinforrás. Nem muszáj itt megállnunk, tegyünk rá egy gombóc fagyit, majd öntsük le csokiöntettel. Le is mondhatunk a szendvicsszerkezetről, a desszert nem lesz kevésbé finom emiatt.

(Forrás: Mashed, Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top