Pesto szószt ma már számtalan módon készíthetünk, variálhatjuk a fűszernövényeket és a magokat, tehetünk bele sajtot, vagy akár ki is hagyhatjuk. Mi most a klasszikus, bazsalikomos változatot mutatjuk be, abból is a legfinomabbat!
Házi pesto
Hozzávalók (1 csészéhez):
- 2 nagy marék bazsalikom
- fél csésze pörkölt fenyőmag
- fél csésze reszelt parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
- fél tk. só
- 1/4 csésze olívaolaj
Elkészítés:
- Aprítógépben aprítsd fel a bazsalikom felét a fenyőmaggal, a parmezánnal, a fokhagymával és a sóval.
- Add hozzá a többi bazsalikomot, majd az olívaolajat is.
- Ízlés szerint adj hozzá még több olajat, sót vagy esetleg borsot. A legjobb, ha azonnal felhasználod (tésztára, pizzára, szendvicsre), de pár napig a hűtőben is tárolhatod.