Az amerikaiak ráadásul szuperül értenek ahhoz, hogyan kell a különböző műfajokat összekombinálni és mindezt csúcsra járatni. A sajttorta muffin is egy sikeres kombináció, akárcsak a brownie-s fagyiszendvics vagy az Amerika kedvenc kekszéből készült oreós őrületes édességek, esetleg a baileys-es fahéjas csiga.
Sajttorta muffin
Ha félünk attól, hogy a muffinok beleragadnak a papírkapszlikba sütéskor, készíthetjük őket szilikon muffinforma segítségével is, amelyből könnyedén kifordulnak. Ha pedig kihűltek, máris beletehetjük a sajttortás muffinokat a kiszemelt papírkapszlikba.
Hozzávalók:
10 dkg vajas keksz
5 dkg vaj
25 dkg túró
25 dkg mascarpone
10 dkg krémsajt
1 citrom
15 dkg cukor
2 ek. liszt
málnalekvár
Elkészítés:
- A túróból, a krémsajtokból, a citrom lereszelt héjából és kifacsart levéből, a cukorból és a lisztből krémet készítünk úgy, hogy a hozzávalókat simára keverjük.
- A mozsárban összetört kekszet kikeverjük az olvasztott vajjal, majd a muffinforma aljába nyomkodjuk, és ráhalmozzuk a krémet.
- Mindegyik muffin tetejére pár kiskanál lekvárt teszünk, és egy fogpiszkáló segítségével márványosan összekeverjük a krémmel.
- Fél óra alatt 180 fokos sütőben készre sütjük a sajttorta muffinokat.