Még ma süsd meg ezt a mogyoróvajas, banános brownie-t!

Székely Viki | 2018. Október 08.
Aztán holnap és holnapután is.

Az ősz egyik kedvenc süteménye a banánkenyér. A másik pedig a brownie. A mogyoróvaj pedig bármikor jöhet! Na, a háromból pedig már össze is állt egy mennyei sütemény, amelyből egy szuper egyszerű hétvégi édesség vagy egy jutalmazó jellegű hétköznapi uzsonna is lehet. 

Mogyoróvajas, banános brownie

Hozzávalók (8 főre):

Elkészítés:

  1. 180 fokra melegítsük elő a sütőt.
  2. Egy nagyobb tálban villával nyomkodjuk pürésre a banánt, majd keverjük össze a cukorral, 115 g puhára olvadt vajjal és a vaníliával.
  3. Ezután adjuk hozzá a lisztet, a kakaót és a sót, majd keverjük simára.
  4. A maradék vajjal kenjük ki a tepsit, amit használni fogunk. Hintsünk rá egy keveset a kakaóporból is!
  5. Mehet a tepsibe a tészta, aminek a tetejére evőkanállal púpozzunk a mogyoróvajból.
  6. 25-30 percig süssük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeletelni kezdenénk. 

 

tasty

Exit mobile version