A hosszú hétvége és az őszi szünet végre kiszakít a rohanásból, és olyan receptekre is lehet időnk, melyekre a hétköznapokban nem tudjuk rávenni magunkat. Például erre a házi kenyérre, amiben az ősz meghatározó ízei érvényesülnek: a sütőtök, a tökmag, a dió és a füge.
Sütőtökös-fügés magvas kenyér
Hozzávalók:
- 150 g dió
- 150 g tökmag
- 45 g chia mag
- 160 g aszalt füge
- 85 g lenmag
- 220 g zabpehely
- 2 tk. só
- 2 ek. sütőtök pite fűszerkeverék
- 450 g sütőtökpüré
- 240 ml mandulatej
- 60 ml olívaolaj
- 170 g juharszirup vagy méz
- 55 g lenmagpor
Elkészítés:
- 180 fokra melegítsük elő a sütőt.
- A tökmagot és a diót pirítsuk meg serpenyőben vagy a sütőben.
- Keverjük össze a tökmagot, a diót, a chia magot, a fügét, a lenmagot és a zabpelyhet. Ízesítsük a fűszerkeverékkel és a sóval. Egy másik tálban keverjük össze a sütőtökpürét, az olajat, a mandulatejet és az édesítőt, majd adjuk a magokhoz. Keverjük bele a lenmagport is. Öntsük a tésztát a kenyérformába.
- 2 órán át hagyjuk becsomagolva, a formában tésztát, majd tegyük 200 fokos sütőbe. 1 óra 20 percig süssük, szeletelés előtt pedig hagyjuk 15-20 percig hűlni.