2 szuper gluténmentes recept, amit ki kell próbálnod!

Bors Hanna | 2018. Október 20.
Szerencsére rengeteg olyan különleges étel van, amit a gluténérzékenyek is ehetnek, hoztunk két szuper receptet!

Ha már ősz: gesztenyekrémleves

recept, gesztenye

Hozzávalók:

A bacont felkockázzuk, és egy serpenyőben közepes lángon lepirítjuk, félidőben hozzáadjuk a felaprított hagymát is. A répát is felkockázzuk, és a hagymás-baconös keverékhez adjuk a gesztenyével együtt. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük az alaplével. Közepes lángon puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeforraljuk. Botmixerrel turmixoljuk.

Csokis-sütőtökös muffin

Hozzávalók:

A mázhoz:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és tegyünk a muffinformákba papírt, hogy ne ragadjanak majd le a sütik. Keverjük össze az olajat, a cukrot, tejet és a vaníliát, majd szitáljuk rá a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót. Óvatosan keverjük össze őket, amíg jól össze nem keveredik minden. Utána mehet a sütőtökpüré is, csak arra vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, különben túl nyúlós lesz a tészta. Végül szórjuk bele a csokidarabokat is a tésztába, és már tölthetjük is a papírformákat, kb. csak 2/3 magasságig. Süssük 25 percig.

A mázhoz egy kis tálban keverjük össze a mézet, a margarint és a vaníliakivonatot. Ha a muffinok teljesen kihűltek, egy villával csorgassuk rájuk a mázt, és hagyjuk, hogy egy kicsit megdermedjen rajtuk.

Exit mobile version