Két őrületes retró finomságot ajánlunk a hétvégi menüben, az egyik a sajtos roló, a másik a néger kocka. Ha még nem csináltad, akkor is állj neki bátran, ha követed a receptet, akkor valami nagyon finom sül ki belőle, az tuti. Persze készültünk vegetáriánus fogással is, meg gyors vacsorával, úgyhogy nem kell órákat állnod a konyhában a hosszú hétvégén, ne aggódj!
Habkönnyű sajtos roló
Ha ezt a sajtos rolót elkészíted, akkor örökre elfelejted majd a bolti verziót. Habkönnyű, isteni, és egy óra alatt megvan.
Hozzávalók / 4 adag:
A tésztához
- 1 csomag leveles tészta
- 1 db tojássárgája
A töltelékhez
- 3 dl tej
- 3 tojássárgája
- 45 g finomliszt
- 4 dkg krémsajt
- 20 dkg sajt
- 15 dkg vaj
A díszítéshez
- 5 dkg sajt
A recept folytatásához kattint a Nosalty.hu-ra!
Borscs leves
Minimálisan változtatás az eredeti orosz verzióhoz képest, és tökéletes borscs levest csinálhatsz te is otthon. A végeredmény önmagáért beszél!
Hozzávalók / 4 adag:
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 közepes sárgarépa
- 500 g újkrumpli (4-5 darab)
- 1 közepes fej káposzta
- 2 közepes cékla
- 10 ek, sűrített paradicsom (500 ml, az egészet beletettem)
- 500 g sertéshús
- 2 dl tejföl
- 3 csipet só (ízlés szerint)
- 2 csipet bors (ízlés szerint)
- 8 szem bors (egész)
- 8 babérlevél
- 2 ek. finomliszt
- 2 tk. cukor
- 1,2 l víz (kb.)
A recept folytatásához kattints a Nosalty.hu-ra!
Tengeri nyelvhalfilé erdei gombás bulgurral
Ősszel jó sok gomba van az erdőben. Most ezt hallal párosítottuk, és mellé köretnek bulgurt hoztunk.
Hozzávalók / 2 adag:
A hal és bulgur hozzávalói
- 30 dkg nyelvhal (2 szelet)
- 10 dkg bulgur
- 200 ml víz
- 10 dkg vargánya gomba (erdei gomba vegyesen)
- 1 ek. olívaolaj
- 1 közepes salottahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk. só
- bors ízlés szerint
- 1 kk. kakukkfű
Vajmártás
- 5 dkg vaj
- 0,5 citromból nyert citromlé
- 1 csipet só
A recept folytatásához kattints a Nosalty.hu-ra!
Vegetáriánus rizses egytálétel
Ebben a vegetáriánus fogásban minden fontos benne van. Gyors és laktató, nem mellesleg finom is.
Hozzávalók / 4 adag:
- 40 dkg gomba
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg csemegekukorica
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 ek. olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- petrezselyem ízlés szerint (és egyéb zöldfűszerek)
- 5 dkg sajt (reszelt, a tálaláshoz )
- 2 ek. ketchup (a tálaláshoz)
A recept folytatásáért kattints a Nosalty.hu-ra!
Néger kocka
Hozzávalók / 6 adag:
A tésztához
- 5 tojásfehérje
- 12 dkg cukor
- 9 tojássárgája
- 5 ek. víz
- 3 ek. cukrozatlan kakaópor
- 6 ek. finomliszt
A krémhez
- 4 tojásfehérje
- 25 dkg porcukor
A mázhoz
- 20 dkg porcukor
- 3 ek. víz (forró)
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 dkg vaj
- 3 ek. napraforgóolaj
A recept folytatásához kattints a Nosalty.hu-ra!
Csirkés taco
Ez a tradicionális mexikói étel amerikanizált változata, Mexikóban ugyanis puha kukorica tortillával készítik. A puha és a kemény verzió is kapható a nagyobb szupermarketekben, mi most az amerikai verziót használtuk.
Hozzávalók / 4 adag:
- 400 g csirkemell filé
- 8 tortillalap (taco shell)
- 30 g fajita fűszerkeverék (taco)
- 4 ek. olívaolaj
- 150 g konzerv csemegekukorica
- 150 g vörösbab (vagy fekete bab)
- 175 ml tejföl
- 150 g félkemény sajt
- 0,5 közepes fej jégsaláta
- 4 ek. tabasco szósz
A recept folytatásáért kattints a Nosalty.hu-ra!