Valószínűleg mindenki úgy van vele, hogy nem érdemes a jól bevált, könnyen elkészíthető ételeket lecserélni. A kísérletezgetési kedv hiánya mellett az időhiány is szerepet játszik abban, hogy ragaszkodunk a megszokotthoz. Most olyan ételeket hoztunk, amelyek nem feltétlenül szokványosak, ám már beváltak és az elkészítésük sem bonyolult. Azt ne feledjük, a jó étel titka nemcsak a jó recept, hanem az is, hogy minőségi alapanyagokat használjunk. Ha unod már a megszokottat, válassz ezek közül!
Thai csirke
Hozzávalók
- 2 csirkemell
- 2 ek. olaj
- 1 paprika
- 1 hagyma
- 1 brokkoli
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek. fűszerpaprika
- 1 tk. kurkuma
- só
- bors
Az olajat forrósítsd meg egy serpenyőben, tedd bele a felkockázott csirkemellet és pirítsd meg. Add hozzá a felszeletelt paprikát, hagymát és brokkolit. Saját levében, lefedve rotyogtasd 10 percig, majd rakd bele a fokhagymát, és főzd tovább. Amikor megpárolódtak, megpirultak a hozzávalók, adj az ételhez két kanál olajat, majd sózd és borsozd és a kurkumát is főzd hozzá.
Burgonyafánk
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 1 főtt burgonya
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 tojás
- só
- olaj
Az élesztőt egy kevés langyos tejben keverd el, és szobahőmérsékleten hagyd állni. A felfutott élesztőt és a tojást add a liszthez. Tedd a keverékhez az áttört, főtt burgonyát és a maradék tejet, majd sózni se felejtsd. Ha a tészta összeállt, takard le és hagyd kelni. Amikor a duplájára kelt, formázz belőle kis golyókat és sok olajon süsd ki azokat.
Cézár-saláta
Hozzávalók
- 40 dkg csirkemell
- 60 dkg saláta
- parmezán
- 1 bagett
- olívaolaj
A vékony csíkokra vágott, megsózott, borsozott csirkemellet pirítsd meg olajban. Pirítsd meg a bagettet is, majd vágd apór kockákra. A salátalevelekre tedd rá a kész csirkét, meg a bagett kockákat. A tetejére szórj parmezánt, majd locsold meg salátaöntettel. Ha időt akarsz spórolni, a boltban kapható öntetek közül is választhatsz. Ha házilag szeretnéd elkészíteni, több időt kell a főzésre szánnod.
Sonkával töltött csirkemell
Hozzávalók
- 2 nagyobb csirkemell
- 2 szelet sajt
- 2 szelet sonka
- Fél bögre liszt
- 2 tojás
- 1 bögre zsemlemorzsa
- só
- olaj
A csirkemelleket vágd be oldalt, majd sózd a húst. A sonkát és a sajtot tedd egymásra, majd tekerd fel azokat. A tekercset rakd a felvágott csirkemellbe. Panírozd be a húst és olajban süsd ki. Mivel a csirke ennyi idő alatt nem készül el, tedd át az ételt a sütőbe és további 20 percig süsd 195 fokon.