Gasztro

Harcias vegán aktivisták szálltak meg egy angliai steakhouse-t – videó

Vegán aktivisták szálltak meg egy steakhouse-t Angliában, hogy a tehenek leölése ellen tiltakozzanak. A vendégek jól szórakoztak az elődadáson, a pincérek kevésbé.

Létezik egy vegánokból álló húsellenes csoport, a Direct Action Everywhere, akik most épp az angliai Brightonban lévő Touro Steakhouse étteremben tartottak akciót. A steakhouse vendégei érdeklődve figyelték, ahogyan a csoport egyik tagja a tehenek leöléséről, az állatok kizsákmányolásáról és a velük való embertelen bánásmódról beszél, majd a néhány tízfős társaság azt kezdte skandálni, hogy

Ez nem étel, hanem erőszak!”

A dühös vegánoknál táblák is voltak, amiken leölt tehenek és az akciójukkal összefüggő mondatok voltak írva.

A megmozdulásról közzétett videón látszik, hogy a vendégeket nem hatotta meg a csoport tiltakozó akciója, viszont a pincérek percről-perce idegesebbek lettek, végül 20 perc után kitessékelték a skandáló tömeget az étterem elé.

„Olyan időben, amikor tömeges a környezeti pusztítás, nagyrészt a nem fenntartható és etikátlan étkezési szokásaink miatt, elsődleges, hogy félretesszük egónkat és önzésünket, és elfogadjuk, hogy mindannyian kapcsolatban vagyunk minden állattal. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül az általunk okozott szenvedést és fájdalmat. Nem mi vagyunk az egyetlen érző lények, amelyek a bolygón élnek” – mondta a vegán aktivista csoport vezetője.

Az étterem vezetője bár kihívta a rendőrséget, azok nem reagáltak a bejelentésére.

Becslések szerint a brit vegánok száma 650 000-re tehető – írja a Sun.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top