Gasztro

Zseniális trükkel szerzett ajándékokat a kétgyermekes anya, és lett ingyenes a karácsonya

Egy egyedülálló anyuka úgy döntött, hogy idén a lehető legkevesebből hozza össze két lányának a karácsonyi ajándékokat. Volt olyan év, hogy 2000 fontot költött meglepetésekre.

Natasha Whitehead 32 éves édesanya, egyedül neveli két lányát, a 9 éves Isabelle-t és a 12 éves Bailey-Grace-t az angliai West Yorkshire-ben. Az elmúlt évek keserű tapasztalatai után úgy döntött, hogy idén ingyen fog karácsonyi ajándékokat szerezni lányainak. Az után jutott erre az elhatározásra, hogy tavaly adósságba verte magát, miután 2000 fontot költött karácsonyi meglepetésekre.

Mindezt akkor döntötte el, amikor olvasott egy cikket arról, hogy milyen sokat lehet spórolni azzal, ha valaki összegyűjti a kuponokat, és figyeli a boltok akciós ajánlatait. Natasha már januártól rajta tartotta szemét a helyi boltok és online üzletek akcióin, ingyenes termékein, és nyereményjátékain, így ezt a karácsonyt gyakorlatilag nullából oldotta meg. Decemberre már 600 font értékű ajándék roskadozott a rejtekhelyen, szinte a semmiből.

Savvy single mother is set to enjoy Christmas for FREE

Natasha Whitehead, 32, of West Yorkshire used to spend £2K on two daughters In January 2018, she vowed she was going to make this Christmas free Got into couponing and spent hour every day scanning web for deals Has built up store loyalty points to buy presents and amassed freebies all year A single mother who previously got into debt by splurging up to £2,000 on festive presents for her daughters has managed to bag this Christmas virtually free - thanks to coupons and competitions.

Natasha az egy év alatt rengeteg nyereményjátékra jelentkezett, így nyert például sminkcuccokat a Facebookon, 50 font értékű ajándékutalványt a WH Smith könyvesboltban, a karácsonyi vacsorát pedig egy 500 font értékű Co-op utalványból állítja majd össze.

Az anyukának számos hűségkártyája is van, amelyeken az éves vásárlások alatt csak gyűltek a pontok, azokból karácsony előtt szintén tudott ajándékokat vagy olyan dolgokat vásárolni, amikre amúgy is szükség lenne az ünnepek alatt, például csomagolópapírt vagy éppen gyertyákat.

Ott a neve szinte minden online hírlevél címlistájában, a feliratkozásokért pedig legtöbbször nagy kedvezményre jogosító kuponokat adnak. Ha rendel valamit, akkor nem kér házhoz szállítást, hanem az ingyenes bolti átvételt választja, és egy napot csak arra szán, hogy körbejárja az üzleteket és begyűjtse az ajándékokat.

Natasha minden reggelt azzal kezd, hogy a reggeli tea mellett bejárja az internetet, új akciók után kutatva. Ezt aztán napjában többször is megismétli a telefonján, azonnal jelentkezik, és kitölti az online felméréseket és kérdőíveket, amikért sokszor készpénzt vagy zsíros utalványokat adnak.

Natasha bevallotta, hogy most először élvezi a karácsonyi készülődést, mert nem kell stresszelnie az ajándékok és a pénz miatt. „Karácsonykor nem kell kifosztani a bankot és adósságba verned magad, mert van más út is a pénz megtakarítására.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top