Az ünnepek alatt sokan ülnek repülőre, hogy hazamenjenek a családhoz. Különösképpen így van ez Amerikában, ezért is gyűjtötte össze a CNBC, hogy mi az a hat étel, ami a leginkább rosszulléthez, betegségekhez vezet, ha a repülőn fogyasztjuk.
A leggyakoribb probléma, hogy nem tárolják megfelelően az élelmiszereket, amelyeknek sokáig ki kell bírniuk elfogyasztás előtt: elkészítik, a reptérre szállítják, felrakodják és a repülőn tárolják az ételeket. Itt van hat olyan, ami különösen veszélyes lehet a repülőgépeken:
Vaj
A szakértők más tejtermékeket sem ajánlanak a bakteriális fertőzések, például a lisztéria miatt.
Húsok a szendvicsben
A húsételekkel szemben ezeket nem melegítik újra, ezért ugyancsak baktériumos megbetegedést okozhatnak.
Jég
A baktérium a jégkockákban is túlél! A lefagyasztandó vízhez ráadásul gyakran mosatlan kézzel ér a személyzet.
Nyers gyümölcsök és zöldségek
Ezeket sem forralják fel nyilván tálalás előtt. A baktériumok szállítás közben is szaporodhatnak rajtuk.
Rizs
A rizsben olyan baktérium fordulhat elő, amely túlél, ha nem a megfelelő hőmérsékleten tárolják az élelmiszert.
Tengeri herkenytűk
Helytelen tárolás mellett számos betegséget terjesztenek, pedig az első osztályon elő szoktak fordulni.
A táplálkozási szakértők ugyanakkor ajánlják a leveseket és a ragukat, valamint az olyan gyümölcsöket, amelyeknek lehámozható a héja.