Gasztro

Repülős ételeket árusít a finn légitársaság a finn boltokban

Gasztronómiai utazás kerül terítékre a finnországi ebédlőasztalokon, miután a Finnair elkezdte árusítani a fedélzeti ételeket.

Furcsa akcióba kezdett a legnagyobb finn légitársaság: a járatain kínált ételeket boltban kezdik árusítani. Azt mondják, hogy dolgozóiknak ezzel munkát, az utazást hiányoló embereknek pedig a repülés egy „falatnyi” élményét biztosítsa.

Az állami kézben lévő cég szerint a Taste of Finnair elnevezésű, kézzel készített termékeket csütörtöktől lehet megvásárolni. A Finnair Kitchen szerint a skandináv és ázsiai ízvilág kedvelőinek szánt készételek – úgy mint rénszarvasos húsgolyó, sarkvidéki szemling és teriyakis marha japán módra – nagyjából 10 euróba (3600 forint) kerülnek.

finnair gép a levegőben

A Finnair gépe (Fotó: Pixabay)

Kimmo Sivonen, az ételeket forgalmazó K-Citymarket Tammisto üzletvezetője mindehhez hozzátette, hogy a boltokba kerülő Finnair-ételek kevésbé sósak és fűszeresek, mint a fedélzeten kínált változatok, amelyeknek azért intenzívebb az íze, mert a nagy magasság tompítja az emberek ízérzékelését.

Az elviteles ételek forgalma drasztikusan megugrott Finnországban tavasz óta, miután a helyi munkaerő csaknem 60 százaléka otthonról kezdett dolgozni a koronavírus-járvány miatt.

✈️Tervetuloa Taste of Finnair-maistiaisille pop up-tapahtumaan to-la 15.-17.10 klo 10-18! 🍽️ ARVONTA! Kommentoi, kenen...

Közzétette: K-Citymarket – 2020. október 14., szerda

Az MTI szerint a légitársaságok világszerte próbálnak munkát adni dolgozóiknak és igyekeznek kiaknázni az emberek repülési vágyát a koronavírus-járvány közepette. Az utasok választhatnak például „álutazásokat”, amikor a repülőgép ugyanoda száll le, ahonnan elindult, de arra is van lehetőség, hogy csak eltöltsenek némi időt a fedélzeten ülve.

Inkább főzz: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top