Gasztro

Bírsággal fenyegetik az anyát, aki ingyen karácsonyi vacsorát szervez

Három éve látja vendégül a rászoruló és magányos embereket karácsonykor, most viszont megdöbbent a városi hatóság reakcióján.

Egy jószívű brit édesanya évről évre ingyen karácsonyi vacsorát ad azoknak, akik kénytelenek egyedül tölteni az ünnepeket. Hogy minél többen tudjanak a jótékony meghívásról, plakátokat tett ki Nottingham Basford városrészében.

Idén azonban megdöbbent, amikor levelet kapott a városi hatóságtól: felszólították, hogy azonnal távolítsa el a plakátokat, mert amit tett, az illegális. Ha pedig nem tünteti el, megbírságolják.

Mo Fayose leszedte a plakátokat, de nagyon kiakadt a hatóság reakcióján:

A plakátok nagyon fontosak, így lehet elérni azokat, akik nem használják a közösségi oldalakat.

A mentálhigiénés nővérként dolgozó nő már három éve segít a rászoruló és magányos embereken karácsonykor. Először öt embert látott vendégül a saját házában, legutóbb viszont már két termet bérelt a több mint 100 érdeklődőnek.

Év közben pénzt gyűjt az akcióra, idén már több mint 2500 font gyűlt össze. A kezdeményezése annyira népszerű, hogy várhatóan Skóciából is érkeznek majd hozzá vendégek.

(The Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top