
Házi Bailey’s

Fotó: Thinkstock
Hozzávalók:
- 250 ml habtejszín
- 200 ml whisky vagy konyak
- 50 ml lefőzött feketekávé
- 20 ml tej
- 17 dkg sűrített tej
- 1 ek. kristálycukor
- 1 ek. vaníliaaroma
Elkészítés:
A tejszínt és a tejet öntsd egy lábasba, és forrald össze, ezután tedd félre. A cukrot karamellizáld egy másik lábasban, majd lassanként engedd hozzá a forró tejszínt. Légy nagyon óvatos, ugyanis a két alapanyag találkozásakor gőz fog felcsapni, nehogy megégesd magad! A sűrített tejet, a whiskyt vagy konyakot és a kávét is keverd bele a tejszínes masszába, forralj rajta egyet, és töltsd egy tiszta üvegbe a kapott likőrt. Ha kihűlt, tedd a hűtőbe, és legalább egy napot várj a fogyasztásával. Még jobb azonban, ha akár egy-két héttel karácsony előtt megcsinálod, így bőven van idejük összeérni az ízeknek.