Gasztro

Süssünk kekszet karácsonyra! (X)

A Mikulás még alig repült el a szánján, már szinte hallani, ahogy helyébe érkeznek csilingelve az angyalkák. Alig maradt pár napunk maradt karácsonyig, és a legtöbben úgy érezzük, hogy csak kullogunk a rohanó idő után.


Nem egyszerű feladat napi szinten dolgozni, ajándékok után loholni, ellátni a családot, és még az ünnepre is készülni. Szerencsére azért vannak segítőtársaink az életben. Édesanyák, nagymamák, férjek, nagyobb gyerekek… és persze az ünnep tökéletes hozzávalói.

A vaj az ünnepek és a mindennapok alapanyaga!

A karácsonyi bevásárlás is a vajjal kezdődik, és talán nem véletlenül. Legyen szó húsról, halról, tortáról vagy süteményről, egy biztos minőségi vaj nélkül el sem lehet képzelni.

A Lurpak vaj ízeket hordoz, gazdagítja a mártásokat és gyengéd közeget nyújt a sütéshez. Természetes képessége, hogy gazdagságával, lekerekítettségével, krémességével még a legegyszerűbb ételeket is magasabb szintre emeli. Természetes összetevőkből, például 100% friss tejből, különlegesen válogatott repceolajból, és egy kevés vízből készül.

Lágysága és kiváló íze bármilyen ételből ízletes fogást varázsol.

Süssünk együtt!

Pörgős világunkban nincs idő arra, hogy mint nagyanyáink lassan és kényelmesen készüljünk a szeretet ünnepére. De a varázslatra mi is képesek vagyunk!

Sütögessünk együtt a gyerekekkel! Csodás játék, és igazán mosolygós, minőségi időt tölthetünk együtt.


Akár hét közben esténként, iskola vagy ovi után csábítsuk a gyerekeket a konyhába, és kezdjünk el együtt készülni az ünnepre. Olyan süteményeket érdemes választani, amelyek akár hosszabb idő után is finomak.

Szerezzük be a legjobb hozzávalókat, és teremtsük meg a karácsony ízeit!

Méz, finom vaj, ínycsiklandó fahéj, az elmaradhatatlan szegfűszeg, a különleges gyömbér… már csak az illatukkal is segítenek ünnepi hangulatba hozni a családot.

Az interneten számtalan recept vár ránk, de anyu vagy a nagyi féltve őrzött süteményeit is kipróbálhatjuk.

A Lurpak nemcsak a tökéletes ízt kínálja karácsonyra, hanem most egy különleges recepttel is megajándékozza a családod!


Fűszeres mézeskalács kekszek

Hozzávalók 20 adaghoz

300 g simaliszt
1 tk. sütőpor
3 tk. őrölt gyömbér
2 tk. őrölt fahéj
1tk őrölt szegfűszeg
100 g sötét muscovado cukor, vagy más sötétbarna cukor
200 g lágy barnacukor
1 ek. golden szirup, vagy méz
150 g sótlan Lurpak vaj
225 g porcukor
forrásban lévő víz
1 tk. rózsabors, mozsárban törve
2 ek. cukor
 

Elkészítés

·       Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Béleljünk ki két tepsit sütőpapírral. Szitáljuk a lisztet, fűszereket és a sütőport egy nagy tálba. Olvasszuk össze a vajat, a cukrot és a golden szirupot egy serpenyőben közepes hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Húzzuk le a tűzről, és hagyjuk hűlni 15 percig.

·       Keverjük a cukros keveréket a lisztes tál tartalmához, és gyúrjuk tésztává. Ezután osszuk a tésztát kétfelé.

·       Vegyük elő a sütőpapírt, és csavarjuk bele a tészta felét. Nyújtsuk kb. 3 mm vastagságúra a tésztát, majd egy aprósütemény forma vágó segítségével szaggassuk ki a tésztadarabokat közvetlenül a papírra, úgy, hogy egy 2 cm-es rést hagyjunk a kis tésztakorongok között. A maradékot is gyúrjuk össze és vágjuk ki az összes tésztát kekszekké.

·       Emeljük fel a papírokat, tegyük őket vissza a sütőlapokra és süssük meg a süteményeket a sütőben körülbelül 10 perc alatt. Ha kész, egy lapát segítségével helyezzük a rácsra hűlni a kekszeket. 

·       Szitáljuk át a porcukrot, majd adjunk hozzá forró vizet, amíg kemény masszát kapunk. Akkor kenjük meg vele a kihűlt kekszeket.  Keverjük össze a cukrot és a rózsaborsot, és enyhén hintsük meg vele a kekszek tetejét.

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top