Gasztro

Újra gyártják a Piros Mogyoróst!

Sok üzletben már most kapható.

Egy magyar cég megvette a márkajogokat, így most újra kapható a legendás Piros Mogyorós, gyermekkorunk csokoládéja. A legtöbb üzletben már meg is jelent a termék – hívta fel a figyelmet a hvg.hu.

A márkát egy magyar vállalkozó, Szabó György cége, a P. O. P. Kft. élesztette újra. Az ikonikus retró édesség már többször el- és feltűnt az évek során, legutóbb 2014-ben szüntették meg a gyártását, amikor már a Mondelez Hungária nevű nemzetközi cég gyártotta.

Szabó György cége már két éve jelezte a Mondeleznek, hogy megvásárolnák a márkajogokat, ez végül idén az év elején valósulhatott meg – mondta Szabó a Figyelőnek. A Piros Mogyorós most egy vajdasági gyárban készül, amely egy családi vállalkozásé.

A csokik november elején kerültek a boltokba, többek között az Auchan és a Spar üzleteiben, valamint a Mol és az OMV benzinkutakon is polcokra került. A klasszikus ét- és tejcsokis változat mellett szeletes, illetve 250 grammos nagy táblás kiszerelésben is kapható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top