Gasztro

Így készül a tökéletes sajttorta

Ideális desszert családi, baráti összejövetelekre, ráadásul az év bármely szakaszában könnyedén elkészíthető.

Házi sajttorta

recept, hazi sajttortaHozzávalók:

A tésztához

  • másfél bögre kekszmorzsa (lehetőleg graham-lisztes kekszből)
  • 1/3 bögre olvasztott vaj
  • 5 evőkanál cukor

A sajttöltelékhez

  • 25 dkg mascarpone
  • másfél bögre cukor
  • 4 tojás különválasztva
  • 1 ek. citromlé
  • 1 tk. vaníliaaroma

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 170 fokra. A tésztához a hozzávalókat alaposan keverd össze, majd simítsd kb. 20-22 cm átmérőjű sütőtálba.

A sajttorta töltelékéhez a mascarponét a cukorral, a tojássárgákkal, a citromlével és a vaníliaaromával robotgép segítségével keverd krémesre. A tojásfehérjékből keményre vert habot – lehetőleg lyukas fakanállal – adagonként keverd a sajtkrémhez. Az elkészült tölteléket öntsd a tortára, majd told az edényt a sütőbe 35 percre. A sütési idő lejártát követően kapcsold ki a sütőt, de a sajttortát még hagyd bent egy órán át. Fontos, hogy addig ne nyisd ki a sütő ajtaját.

Amikor lehűlt, a sajttortát tedd hűtőszekrénybe, majd hidegen szeleteld.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top