Kókuszcsók
Hozzávalók:
- 25 dkg kókszreszelék
- 20 dkg cukor
- 4 tojásfehérje
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásfehérjét verd nagyon keményre gépi habverővel, magas fokozaton, körülbelül három perc alatt. Ha szép fényes, és az edényt felfordítva meg sem mozdul, add hozzá több részletben a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, legvégül pedig forgasd hozzá a kókuszreszeléket.
Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral, és teáskanál segítségével formázz a masszából kis halmokat egymástól körülbelül öt centire. Tedd 170 fokra előmelegített sütőbe, majd rögtön mérsékeld a lángot 130 fokra, és süsd meg a tésztát 12-15 perc alatt. Vigyázz, mert a kókuszcsók hamar megpirul. Hagyd a sütőrácson teljesen kihűlni, csak utána szedd le óvatosan a papírról.