Az Oreo keksz, főleg a fiatalabb korosztály körében, már ugyanolyan nagy népszerűségnek örvend, mint magyar testvére, a Pilóta. A világon mindenhol ismert Oreo ugyanis olyannyira megihlette rajongóit, hogy szinte minden létező süteménybe belevarázsolták már: cheesecake-be ugyanúgy, mint brownie-ba, fánkba vagy tortába. Mi pedig most egy cupcake-nek is beillő oreós muffinreceptet mutatunk.
Oreo muffin
Hozzávalók
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 12 db Oreo keksz
- 12,5 dkg vaj
- 12,5 dkg cukor
- 2,5 dl natúr joghurt
- 1 tojás
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
- 20 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
- 6 Oreo keksz teteje
A díszítéshez:
- 6 Oreo keksz teteje
Elkészítés:
- Egy 12-es muffintepsit béleljünk ki papírkapszlikkal. Az Oreo kekszeket válasszuk ketté, és azt a felüket, amelyiken a krém maradt, tegyük a papírkapszli aljába.
- A tésztához keverjük össze a száraz alapanyagok zömét: a lisztet, a sütőport, a kakaót és a sót. Egy másik tálban pedig a vajat keverjük ki a cukorral, majd mehet bele a tojás és a joghurt is.
- Ha kész, folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá kanalanként a száraz részt is. Kanalazzuk a masszát a muffinformákba, és 180 fokos sütőben süssük készre őket nagyjából 25 perc alatt.
- Közben a krémhez keverjük el a mascarponét a porcukorral, majd óvatosan forgassuk bele a felvert habtejszínt és a 6, mozsárban összetört Oreo keksztetőt.
- A krémet habzsákból nyomjuk a kihűlt muffinok tetejére, amit szórjunk meg a maradék keksszel, amit előtte nagyobb darabokra törtünk.