Gasztro

Bizarr mézet dobtak piacra Japánban

A gyártó szerint sokkal egészségesebb és finomabb a méz, amelyben egy darázs úszik.

Ma már rengetegféle mézet lehet kapni, a hagyományos változatok mellett vannak például chilivel vagy levendulával ízesített változatok is.

Egy japán vállalkozás azonban kissé túltolta az extrázást, és botrányt okozott különleges mézével. Az Oita prekfektúrában működő cég olyan mézet dobott piacra, amelyben egy hatalmas, elpusztult darázs úszik.

Már önmagában az is nagy kérdés, hogy miért raknak darazsat a mézbe, de kiderült, hogy az óriás japán darazsakat élve teszik az üvegbe, hogy aztán megfulladjanak a ragadós édességben. A darazsakat a méhészek élve fogják be, mivel hatalmas pusztítást tudnak végezni a méhállományban.

Meglepő válasszal rukkolt elő minderre a mézet készítő cég. Azt mondták, hogy a dekoratív szempontok mellett a döglött darazsakból olyan esszenciák szivárognak a mézbe, amelyektől egészségesebb és finomabb lesz. A darazsat viszont nem kell megenni.

Az online megrendelhető méz ráadásul nem olcsó, 3200 forintnak megfelelő jenbe kerül 125 gramm.

(Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top