Egy 43 éves nő csupán néhány falatot fogyasztott el a saját maga készítette okonomijakiból, vagyis japán palacsintából, amikor zihálni, fuldokolni kezdett, és kiütések lepték el.
Azonnal kórházba szállították, ahol elmondta az orvosoknak, hogy az ételt olyan lisztből készítette, melyet egy éve nyitott zacskóban tárolt, a padlóba épített tárolóban. A lisztből ezek után mintát vettek, és a szakemberek grammonként mintegy 4500 poratkát találtak benne.
Az allergiatesztből kiderült, hogy a nőnek porallergiája van, viszont a okonomijaki többi összetevőjére nem allergiás. Tehát a poratkák válthatták ki nála az anafilaxiás sokkot.
Már az étel elkészítése közben is tüsszögött, és folyt az orra, amikor pedig evett is belőle, súlyos allergiás rohamot kapott. Családtagjainak, akik szintén fogyasztottak a palacsintából, szerencsére semmi bajuk sem lett.
A nőt antihisztaminokkal és szteroidokkal kezelték, gyorsan felépült.