Gasztro
Szponzorált tartalom

Gibanica torta

A gibanica olyasmi, mint a lecsó vagy a töltött káposzta: sok nép konyhájában fellelhető, és mindegyik arra esküszik, hogy az övé az igazi.

Még ha ebben igazságot tenni nem is tudunk, ne hagyjuk ki ezt a flódni összetettségére emlékeztető süteményt! Alapvető különbség az említett zsidó édességhez képest, hogy a gibanica réteslapokból áll, de például Szlovéniában az alsó réteg omlós tésztából van, és csak az egyes töltelékeket elválasztó réteg készül réteslapokból.

Hozzávalók a töltelékekhez:

1. Máktöltelék

  • 30 dkg darált mák
  • 10 dkg cukor
  • 2,4 dl tej

2. Meggytöltelék

  • 80 dkg magozott meggy (a fagyasztott tökéletes)
  • a meggy savanyúságától, és az ízlésünktől függően cukor, kóstolnunk kell
  • kb. 3 dkg étkezési keményítő

3. Túrótöltelék

  • 40 dkg túró
  • 12 dkg cukor
  • 25 dkg tejföl
  • 2 tojássárgája
  • fél citrom reszelt héja

A rétegekhez:

  • 2 csomag Dr. Oetker Réteslap
  • 30 dkg tejföl 1 dl olajjal összekeverve

Forrás: maimoni.cafeblog.hu

Tudd meg hogyan kell elkészíteni!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top