Gasztro

Lehet, hogy eddig rosszul használtad a vágódeszkádat

Megosztotta az internetezőket az érdekes konyhai trükk.

Hatalmas vitát váltott ki az interneten egy konyhai trükköket bemutató videó. A 5-Minute Crafts GIRLY nevű csatorna kisfilmjében 30 okos konyhai tippet adtak, az egyik a vágódeszka újszerű felhasználását mutatta be.

A lifehack lényege, hogy a vágódeszka végén lévő nyílást arra használhatjuk, hogy a felaprított zöldséget könnyedén az edénybe tereljük a késsel.

Így néz ki a trükk:

Sokan teljesen el voltak ámulva a forradalmi megoldástól, miközben a kommentelők másik tábora igen szkeptikus volt. Szerintük a vágódeszka végén lévő lyuk nem más, mint egy fogantyú vagy akasztó. A módszer pedig egyáltalán nem az életet megkönnyítő hack, hanem ellenkezőleg: olyasvalaki találta ki, aki nagyon ráér.

Néhány komment a Twitterről:

  • „Egy újabb hack, amely egy nem létező problémát old meg.”
  • „Ha az összes felvágott zöldséget azon a lyukon kellene átpasszíroznom, egy órával tovább tartana a főzés. Azért, mert az nem egy zöldségledobó, CSAK EGY FOGANTYÚ.

Valaki még a vágódeszka szabadalmi bejegyzését is előtúrta a vita hevében. Annak alapján egyértelműen egy fogantyúról van szó.

Aztán persze érkeztek vicces fotók is, amelyek teljesen más kialakítású vágódeszkákat ábrázoltak. Például ilyet:

És persze olyan vágódeszkák is vannak, amelyeken egyáltalán nincs lyuk… 

(Daily Mail)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top