Gasztro

Gasztroforradalmi áttörés: feltalálták az uborkaszendvicset

A New Jersey-ben üzemelő Elsie’s étterem kenyér helyett roppanós zöldségekbe pakolja a szendvicsbetéteket. Szerintük így sokkal egészségesebb.

Egy amerikai étterem kenyér helyett kovászos uborkában kínálja a szendvicseit – írja a LAD Bible. A vásárlók egy sor szendvicsbetét – köztük különféle húsok, sajtok és szószok – közül választhatnak. A New Jersey-i Elsie’s tulajdonosai szerint így sokkal egészségesebben ehetnek, mint ha hagyományos szendvicseket fogyasztanának.

Az étterem 8,5 dollárért (kb. 2400 forintért) kínálja az alap szalámis verziót, az extra feltétek 25 centbe kerülnek. Ugyanitt uborkás tekercseket is árulnak.

A kenyérmentes szendvics ötlete elsőre nettó marhaságnak tűnhet, de a szakemberek szerint mégis van értelme az újításnak, hiszen a szénhidrátszegény étrend komoly súlycsökkenést eredményezhet és jelentősen csökkentheti a puffadást.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top