Ez a leves, bátran állíthatjuk, igazi kényeztetés, egy valódi „comfort food”, bármit is jelentsen ez a kifejezés. Szeretni fogjuk elkészíteni, hiszen nem kell hozzá túl sok hozzávaló és szakértelem sem, de szeretni fogjuk az ízét is, mert mindenféle túlfűszerezés nélkül is hozzák a szintet a belevalók.
Igazi csoda
Ezt persze csak akkor tudjuk majd meg, ha el is készítjük: lassan ízlelgetve átmelegít, megnyugtat, táplál és jóllakat. Könnyű, mégis ízgazdag. Ebbe a levesbe nem kell sem tejszín, sem lisztes habarás, ez önmagától lesz finom.
Hozzávalók:
- 60 dkg cukkini
- 1 kisebb burgonya
- Gorgonzola sajt
- 7 dl zöldségalaplé
- 1 fej vöröshagyma
- Olívaolaj
- Só
- Bors
Elkészítés:
- A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk és lereszeljük. Majd a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk.
- A hagymát finomra felvágjuk, és 3 evőkanálnyi olívaolajban megdinszteljük. Majd adunk hozzá pár kanálnyi zöldségalaplevet és így pároljuk nagyjából 5 percig.
- Jöhet a lereszelt cukkini és a kockára vágott burgonya is a megpárolt hagymára.
- Felöntjük az alaplével és ízlés szerint sózzuk.
- Kb. 10 percig főzzük, míg a burgonya meg nem puhul.
- Ha elkészült, akkor egy kézi botmixerrel pürésítjük az egészet.
- Tálaljuk a forró levest gorgonzolakockákkal, frissen őrölt rózsaborssal és pár csepp olívaolajjal.