Gasztro

Kirúgták a konyhás nénit, mert segített egy éhes diákon

Nem volt aznap pénz a kisfiúnál az ebédre, a konyhás néni elengedte neki másnapig. A beszállító cég szerint ez hiba volt.

Öt éven át volt a New Hampshire-i Mascoma Valley Regional High School konyhás nénije Bonnie Kimball. Míg ki nem rúgták. A nő a Yahoo Newsnak azt mondta, nem is érezte munkának a feladatot, ahogy fogalmazott, miután otthon ellátta saját családját, ment, hogy ellássa a gyerekeket. Összesen 326-ot.

Így volt azon a napon is, amikor az egyik diáknak nem volt pénze a 8 dolláros ebédre, ezért Kimball elengedte neki, megkérte, szóljon édesanyjának, küldje be vele másnap. A kisfiú be is hozta a pénzt. Hiába, az iskolának szállító cég bedühödött, és azonnal kirúgta a nőt.

Két kollégája is védelmére kelt Kimballnak, és az eset után felmondtak. Felháborítónak tartják, hogy a minimálbérért szívvel-lélekkel dolgozó nővel ezt tették, aki nemcsak a munkáját végezte, de sokszor meg is hallgatta a gyerekeket, ha valami bajuk volt.

(Kiemelt kép: illusztráció, iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top