Gasztro
Szponzorált tartalom

Szendvicsötletek sonkával – ezt a tízórait imádni fogják a gyerekek!

Arra gyanakszol, hogy a gondosan elkészített tízórai általában a kukában végzi ahelyett, hogy rendeltetésszerűen a gyereked hasába kerülne a nagyszünetben? Ha olyan jópofa, kreatív sonkás szendvicseket gyártasz neki, mint amilyenek most bemutatunk, többé nem kell emiatt aggódnod.

Nézzünk szembe a könyörtelen ténnyel: a gyerekek valamilyen fura oknál fogva jobban vonzódnak az iskolabüfé kínálatához a hazai készítésű szendvicsnél. Hiába teszed ki a lelked minden reggel, hogy egészséges és tápláló ételt pakolj nekik, ez legtöbbször félig megrágva vagy bontatlanul landol a kukában. De ne add fel! Változtass kicsit a tízórai „receptjeiden”, és legyél te a trendi mama, aki nem csak jó, de jól kinéző kaját ad a gyerekének. Íme, néhány jópofa, vicces sonkás szendvics, amit nem csak szívesen esznek majd meg, de még el is dicsekednek vele a suliban!

fotó: istockphoto.com

A sonkás szendvics örök klasszikus: könnyen elkészíthető, tápláló és finom. Ám ezek a szempontok másodlagosak a gyerekeknek, mert ők azt szeretik, ami jól is néz ki! Ebben a szendvicsben például semmi extra alapanyag nincs, csupán a hozzávalók elrendezése teszi különlegessé – de ez épp elég ahhoz, hogy kívánatos legyen a gyerekednek!

fotó: istockphoto.com

Egy-két perccel több időbe telik legyártani egy ilyen nyulas szendvicset, de megéri a fáradtság: a gyerekek imádják, ha az ételeikben van egy kis látványosság, egyediség, vagyis nem csak egyszerűen jó a szendvics, de „cuki” is!

fotó: istockphoto.com

Nem kifejezetten uzsonnás dobozba való ez a tojásos sonkás szendvics, hiszen eléggé sérülékeny alkotásról van szó. Ám mindenképpen ajánljuk, hogy próbáld ki reggelire – szeretni fogják a gyerekek! A hordozható, iskolai változathoz a tükörtojásról távolítsd el a sárgáját, és pótold főtt tojás szeletekkel!

fotó: istockphoto.com

Ez az egyik legmenőbb és egyben legpraktikusabb tízórai, hiszen ha jóllakott néhány falat után a gyerek, akkor visszacsomagolhatja, és később is folytathatja az evést. A zsömle vagy kenyér „formátumú” szendvicsek viszont pár harapás után gyakran a kukában végzik, ha már nem kér többet belőle.

fotó: istockphoto.com

Biztos siker, ha divatos mesefigurákat alakítasz ki a szendvicsekből. Az Angry Birds például tökéletes ebből a szempontból: a karakterek látványosak, de egyszerűek, ezért az elkészítésük sem okoz különösebb nehézséget.

fotó: istockphoto.com

Az uborkaszemű sonkaszörny. A klasszikus sonkás szendvicset csak két extra szelet uborkával és egy félbevágott olívabogyóval kell megtoldanod ahhoz, hogy még kívánatosabb legyen a gyerekednek. 

Ez is érdekelhet Megnézem
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top