Így készíts tojásmentes omlós kekszet

nlc | 2019. Május 25.
Azoknak sem kell lemondani a finoman illatos, omlós keksz élményéről, akik történetesen tojásmentesen kénytelenek étkezni. Megmutatjuk az egyszerűen elkészíthető alapreceptet, amit aztán mindenki ízlése szerint variálhat.

Ezt a receptet elkészítve egy igazán ínycsiklandó, omlós kekszet kapunk, ráadásul mindezt tojás nélkül. Kínálhatjuk kávé vagy tea mellé azoknak, akik tojásallergiában szenvednek, de a többiek is bátran kipróbálhatnak valami igazán finom újdonságot.

Variációk kekszre

Természetesen önmagában is nagyon finom tud lenni ez a tojásmentes keksz, de ugyanúgy, mint a linzertésztából készülteket, ezt is összetapaszthatjuk lekvárral vagy esetleg mogyorókrémmel. Éppen ezért a gyerekek is imádni fogják, de elvihetjük magunkkal tízóraira a cappuccino vagy a gyümölcslé mellé.

Még több keksz

Tojásmentes keksz

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A tejet, a cukrot és a vajat melegítsük össze egy edényben. Ha a cukor és a vaj is elolvadt, hagyjuk kihűlni.
  2. Egy műanyag edényben keverjük el a lisztet, a sót és a sütőport, majd a kupac közepére csináljunk egy mélyedést, és ebbe öntsük bele a kihűlt tejes részt.
  3. Alaposan dolgozzuk össze, formázzunk belőle egy gömböt, és lefóliázva tegyük 2 órára a hűtőszekrénybe.
  4. 2 óra múlva egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát fél cm vastagra, és tetszés szerinti kiszúróformával szúrjuk ki. A 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süssük készre a kekszeket.
Exit mobile version