Gasztro

A tökéletes baráti vacsora: pulled pork szendvics

Aki járt mostanában gasztrofesztiválon vagy csak úgy fesztiválon, az tudja, hogy nem múlhat el valamirevaló esemény pulled pork szendvics nélkül. Nem véletlen, hogy ez a finomság fogy el aztán elsőként. Mutatjuk, hogyan lehet elkészíteni otthoni körülmények között, egy barátokkal eltöltött vacsorára.

Ha unod a hamburgert, és már el is készítetted otthon vagy százszor, akkor itt van egy másik ikonikus, mégis kevésbé ismert street food finomság: a pulled pork szendvics. Ahogy a neve is mutatja tépett disznóhúsból készül. Azt viszont első hallomásra nem tudhatjuk, hogy finoman fűszerezett, szaftos, néhol ropogós isteni disznóhúsról van szó egy felvágott hamburger- vagy bármilyen zsemlében.

A hús elkészítése, előkészítése ugyan időigényes, de a végeredmény ismeretében, megér bármilyen fáradtságot. Húsevőknek kötelező kipróbálni!

Hozzávalók (4 főre): 

  • 1,5 kg sertéscomb vagy -lapocka
  • 1 ek. pirospaprika
  • 2 ek. barna cukor
  • 1 tk. őrölt fekete bors
  • 1 tk. őrölt fehér bors
  • 2-3 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 tk. őrölt fűszerkömény
  • 1 ek. mustár
  • 2 ek. worchester szósz
  • 2 ek. olaj

Elkészítés:

  1. A fűszereket az olajjal elkeverjük és belemasszírozzuk az egészben hagyott húsba.
  2. Grillen, vagy serpenyőben, magas hőfokon olajon lepirítjuk a hús mindkét oldalát.
  3. Ha kész, alufóliával lefedjük és 80-90 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kevés vizet öntünk alá és 4-5 órán keresztül sütjük/pároljuk alacsony hőmérsékleten.
  4. Ha kész, két villa segítségével szálakra tépkedjük az omlós húst, majd csemegeuborkával, vagy majonézes káposztasalátával a felvágott zsemlékbe töltjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top