Gasztro

Angol éttermet futtatott fel a gyulai szakács

A Tripadvisor szavazói a környék legjobb éttermének nevezik.

Az oldalon lévő értékelés itt látható, tényleg lenyűgöző. A beol.hu cikke szerint Márki-Fejes Ádám gyulai születésű.

Márki-Fejes Ádám / Fotó: Truly’s Facebook

A jelenleg Bournemouthban élő szakács, cukrász a Truly’s éttermet vezeti, a lap szerint a pozitív visszajelzések nagy löketet adtak neki. Azt mondja, sosem hitte, hogy egyszer főszakács válik belőle, hét évvel ezelőtt szakma nélkül érkezett a szigetországba, a kezdetekben takarítással kereste a kenyerét. Védjegy, hogy ételeiben hangsúlyos szerepet kap a vadgomba, a zsálya, a zellergumó és a földimogyoró. A Truly’s étlapja havonta cserélődik, magyar fogás is szerepel rajta. „Úgy tartom, hogy az ember élete az emlékeiből épül fel. A legszebb gyermekkori élményeim engem Magyarországhoz, Gyulához kötnek; ezek alakítják, befolyásolják a stílusomat, és pozitív töltetet adnak hozzá. Édesanyám, Balogh Erzsébet arra tanított, hogy az emberek megérzik, ha egy ételt szeretettel készítesz. Ez tényleg így van. Szerintem ez az, amit megéreznek a vendégek az ételeimben – véli Ádám, aki hét hónap alatt futtatta fel a Truly’s-t. – Tavaly decemberben nyílt az étterem, de már november óta itt dolgozom, mert én építettem ki a konyhát, a konyhai struktúrát. Egyelőre ketten készítjük a fogásokat, de a tulajdonos a sikereket látva azt tervezi, hogy újabb helyeket nyit, és akkor executive chef leszek, aki az egész láncot felügyeli.”

Márki-Fejes mindig is szeretett a konyhában sürögni, már gyermekként az anyukájával sütött-főzött, a nyári időszakban pedig a nagymamája és nagynénje munkáját is megkönnyítette kis kuktaként.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top