Gasztro

Kürtősfagyival hódítja meg Amerikát a magyar nő

Szabó Szandra öt évvel ezelőtt költözött az Egyesült Államokba, most éppen azon dolgozik, hogy cégével, a House of Chimney Cakes-szel franchise-hálózatot építsen.

A Délmagyar írása szerint Kalifornia Szabó Szandrának köszönheti, hogy megtudta, mi az a kürtőskalács. A 32 éves szegedi nő néhány éve cukrászdát nyitott a Disneyland tőszomszédságában. „Az itt élő nagybácsimhoz jöttem ki Amerikába, látogatóba. Bár akkor hazamentem Magyarországra, nem sokkal később visszatértem nyaralni, és akkor úgy döntöttem, kint is maradok – mondta a kezdetekről. – Eredetileg más terveim voltak azzal kapcsolatban, hogy mivel szeretnék itt foglalkozni, de végül ez a vállalkozás tűnt a legjobb ötletnek. A kedvenc desszertem a kürtőskalács, és mivel ez az édesség Amerikában még nem volt ismert, úgy gondoltam, sikeres lehet egy ilyen üzlet.”

A House of Chimney Cakes üzletet egy séf partnerrel nyitotta. Szandra nagymamája receptjét vették alapul, de amerikai ízlésre alakították. A kürtőskalácsot fagylalttölcsérként használják, a jeges édességet pedig ostyákkal, csokoládéval, cukrokkal díszítik. Összesen 13-fajta termék szerepel a kínálatban. Szandra a következő üzletét Londonban nyitja meg.

Két éve Kaliforniában a lángos is nagyot ment

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top