Gasztro

A legfinomabb nyári hűsítő: mentás, citromos levendulaszörp

Tökéletes nyári ital, és könnyű elkészíteni.

Mostanában kezd virágozni a levendula, hamarosan itt a szezon, ezért érdemes átgondolni, mire is szeretnénk használni ezt a sokoldalú növényt. Az egyik tökéletes nyári megoldás, ha szörpöt készítünk belőle.

A forró napokon igazán hűsítő a gyengéden levendulás, citrommal kevert ital, ami egészen biztosan elvarázsol minket az üde, friss, nyárestéket idéző aromáival.

Hozzávalók
(A mérce egy 2,5 dl-es bögre)

  • 4 bögre víz (1 liter)
  • 6 bögre kristálycukor (1 kg)
  • 2 bögre levendulavirág szár nélkül
  • 6 szál menta
  • 6 citrom leve
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál citromsav

Ha kíváncsi vagy a mentás, citromos levendulaszörp elkészítésére, olvasd el a Rupanerkonyha.cafeblog.hu bejegyzését!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top