Mostanában kezd virágozni a levendula, hamarosan itt a szezon, ezért érdemes átgondolni, mire is szeretnénk használni ezt a sokoldalú növényt. Az egyik tökéletes nyári megoldás, ha szörpöt készítünk belőle.
A forró napokon igazán hűsítő a gyengéden levendulás, citrommal kevert ital, ami egészen biztosan elvarázsol minket az üde, friss, nyárestéket idéző aromáival.
Hozzávalók
(A mérce egy 2,5 dl-es bögre)
- 4 bögre víz (1 liter)
- 6 bögre kristálycukor (1 kg)
- 2 bögre levendulavirág szár nélkül
- 6 szál menta
- 6 citrom leve
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál citromsav
Ha kíváncsi vagy a mentás, citromos levendulaszörp elkészítésére, olvasd el a Rupanerkonyha.cafeblog.hu bejegyzését!