Hideg vendégváró nyárra: tonhallal töltött paradicsom

nlc | 2019. Június 22.
Van az úgy más évszakban is persze, hogy beesnek a váratlan, ám szívesen látott vendégek, s ilyenkor jó, ha van a tarsolyunkban pár villámgyorsan elkészíthető recept. Ez a tonhalas töltött paradicsom is pont ilyen ínycsiklandó, ráadásul semmilyen különleges alapanyag nem kell hozzá.

Igazi nyári vendégváró ez a tonhallal töltött paradicsomos finomság. Persze bevethetjük egy nagyobb vasárnapi ebéd előételeként is, vagy zöldsalátával körítve önállóan is megállja a helyét. Szépen elkészítve nemcsak finom, de szemet gyönyörködtető ételt tudunk a vendégek elé varázsolni. Végre egy étel, amikor a paradicsom maga kerül előtérbe – bár nagyon szeretjük olaszos tésztaszósznak vagy akár egy retró betűtésztás paradicsomlevesnek is.

Tonhallal töltött paradicsom

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A tojásokat keményre főzzük. Hagyjuk kihűlni, és megpucoljuk, felkockázzuk.
  2. A tonhalkonzervet lecsepegtetjük, az olajat nem használjuk.
  3. A tonhalat villával összetörjük, és hozzáadjuk a majonézt, mustárt ízlés szerint, a joghurtot, a felkarikázott újhagymát és az apróra vágott petrezselymet. Pár csepp friss citromlevet facsarunk hozz, sózzuk, borsozzuk.
  4. Végül óvatosan hozzákeverjük a felkockázott főtt tojást.
  5. A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejét kikaparjuk, a helyére pedig a tojásos tonhalat töltjük. A paradicsom kalapját visszatesszük.
Exit mobile version