Gasztro

Legjobb nyári halas recept: vörös tonhaltál

A nyárban az is jó, hogy az utazások során lehetőségünk van új gasztronómiai ízek felfedezésére is. Számunkra eddig ismeretlen elkészítési módok kipróbálására. Ha messzebbre utazunk, például tengerpartra, ráadásul sokféle halas étellel találkozhatunk, ami nemcsak egészséges, de hihetetlenül finom is. Egy ilyen következik.

Már nálunk is egyre több helyen van lehetőség friss hal vásárlására. Ha nem a hazai vizekből választunk, hanem tengeri halakból, akkor bizony csak kevés helyen áll rendelkezésre friss áru, de nem lehetetlen a beszerzésük itthon sem. Ha szeretnénk a nyár esti vendégeket valami igazán különleges, friss és finom ízekkel meglepni, akkor készítsük el ezt a japán konyha ihlette vörös tonhalsalátát.

Hozzunk haza a nyaralásból minél több halas receptet, és készítsük el itthon is, miközben élményeinket meséljük a barátoknak, rokonoknak. 

Hozzávalók:

  • 400 g vörös tonhal
  • 50 g szezámmag
  • 1 ek. szezámolaj
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1  ek. folyékony méz
  • felcsíkozott vörös káposzta
  • főtt rizs
  • 1 avokádó
  • 1 kígyóuborka

Elkészítés:

  1. Az öntethez egy tálkában keverjük össze a szezámolajat, a szójaszószt és a mézet.
  2. A szezámmagokat tegyük egy mély tálba. Közben a tonhalat tisztítsuk meg, hártyázzuk le, és vágjuk fel kockákra, majd tegyük a szezámmaghoz. Locsoljuk meg az öntettel.
  3. Egy nagyobb tálba rendezzük a szeletelt avokádót, a kígyóuborkát, a felcsíkozott vörös káposztát és a szezámmagos, öntetes tonhalkockákat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top