Mauro Colagreco argentin séfnek a dél-franciaországi Mentonban lévő Mirazur nevű vendéglőjét választotta 2019 legjobbjává a Restaurant brit szakfolyóirat, amelynek elismerése a legrangosabb a gasztronómia világában.
A koppenhágai Noma, René Redzepi vendéglője, amely négy alkalommal szerepelt az élen, a második helyre szorult vissza a The World’s 50 Best Restaurants idei listáján. A magazin által megkérdezett ezer szakértő véleménye szerint a világ harmadik legjobb étterme idén a baszkföldi Asador Etxebarri.
Gaggan Anand indiai séf Thaiföld fővárosában, Bangkokban működő étterme, a Gaggan a negyedik helyen szerepel a listán, és már a harmadik egymást követő évben bizonyult Ázsia legjobb vendéglőjének.
A francia Riviérán, az Azúr-parton működő Mirazur tavaly még a harmadik volt. Konyhafőnöke, Colagreco az egyetlen olyan külföldi séf Franciaországban, akit három csillaggal ismert el a világhírű étteremkalauz, a Michelin.
A világ legjobb éttermeit rangsoroló kedd esti szingapúri gálán Colagreco négy országnak mondott köszönetet: Franciaországnak, mert lehetőséget adott neki az önkifejezésre a konyhaművészet által, szülőhazájának, Argentínának „a gyermekkori mosolyokért”, Brazíliának, felesége hazájának „élete szerelméért”, továbbá Olaszországnak, ahonnét csapatának fele származik.