Nyári csicseriborsós saláta rukolával

nlc | 2019. Június 29.
A salátát nem lehet megunni, ha nyári hőségről van szó, persze nem árt, ha van egy kis tartása is, hiszen energiát valamiből merítenünk kell. Nincs jobb megoldás, mint egy csirkehússal, csicseriborsóval megbolondított nyári saláta.

Ha nyár, akkor saláta: a zöld alapot ezerféle irányba vihetjük, attól függően milyen fogyókúrában vagyunk éppen, vagy mihez van kedvünk. Tehetünk hozzá frissítő gyümölcsöt: mangót, görögdinnyét, gránátalmamagokat. Esetleg sült csirkemellcsíkokat, tonhalat vagy ahogy a mostani salátában is: csicseriborsót.

A hüvelyes növények fogyasztása amúgy sok jóval kecsegtet az egészségünkre nézve, hiszen növényi fehérjében gazdag a csicseriborsó, a lencse, bab és a zöldborsó is.  Emellett magas a vitamin- és ásványianyag-tartalmuk, rostban és telítetlen zsírsavakban sincs hiány.

Csicseriborsós-csirkés rukolasaláta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Exit mobile version