nlc.hu
Gasztro
A magyar ember fehér kenyeret eszik

A magyar ember fehér kenyeret eszik

Legalábbis egy felmérésből ez derült ki.

Európai összevetésben a magyar lakosság a középmezőnyben helyezkedik el a kenyérfogyasztás terén, az egy főre jutó átlagos éves fogyasztás 37 kilogramm.

Vannak országok, ahol ennél jóval többet (50 kilónál is többet), míg számos más helyen pedig kevesebbet vesznek az egyik legfontosabb alapélelmiszerből.

A JÓkenyér friss, idén májusban készített, a felnőtt magyar lakosság (18+ évesek) körében végzett reprezentatív online kutatása szerint a fehér kenyér népszerűsége továbbra is töretlen hazánkban.

A válaszadók közel fele (48 százalék) ezt a típust keresi és vásárolja nap mint nap. A preferenciasorrendben a második a búzából készült félbarna kenyér, amit a megkérdezettek 39 százaléka tesz rendszeresen a kosarába, míg a dobogó harmadik fokán a teljes kiőrlésű lisztből sütött kenyerek állnak.

Utóbbiakat a kutatásba bevont személyek 26 százaléka részesíti előnyben. Mögöttük a magvas és rozs- (24-24 százalék), a kovászos (15 százalék), a rozsos (14 százalék), illetve a parasztkenyerek (12 százalék) sorakoznak.

A válaszokból az is világossá vált, hogy a fogyasztók döntését a kenyérvásárláskor elsősorban a tapasztalataik, a szokásaik befolyásolják, és csak kisebb részben a tudatosság. 

(MTI)

(Kiemelt kép: MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top