A csirkében az a legjobb, hogy elképesztően gyorsan elkészül, ráadásul szuperül állnak neki a könnyed, gyümölcsös ízek is. Aki szereti a húsokat édes ízekkel kombinálni, imádni fogja ezt a barackos sült csirkét – a combok a fehérboros létől szaftosak maradnak, a barack pedig izgalmas, karamelles aromát hoz az ételbe!
Hozzávalók (4 főre):
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál vaj
- 4 csirkecomb (mindegyik alsó és felső combra szedve)
- só és bors
- 1/2 csésze finomliszt
- 4 őszibarack gerezdekre vágva
- 3 paradicsom nagyobb darabokra vágva
- 2 lila hagyma vékony karikákban
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1/4 csésze fehérbor
- 1/4 csésze durvára vágott, friss bazsalikom
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
2. Egy nagyobb, sütőbe is tehető serpenyőben hevítsünk olívaolajat és vajat, közben a csirkerészeket sózzuk, borsozzuk, és forgassuk meg őket egy kevés lisztben.
3. A serpenyőben pirítsuk meg a csirkecombok mindkét oldalát úgy 6-8 perc alatt. Vegyük ki a csirkét a serpenyőből.
4. Ugyanebben a serpenyőben pirítsuk meg a barackokat néhány perc alatt, vegyük ki őket, majd süssük meg egy kicsit a paradicsomot is. Ha végeztünk, azokat is vegyük ki a serpenyőből.
5. Dobjuk a serpenyőbe a lila hagymát és a fokhagymát, pirítsuk meg őket. Öntsük a serpenyőbe a fehérbort, és tegyük vissza a csirkerészeket. Tegyük a serpenyőt a sütőbe 10-12 percre, majd adjuk hozzá a barackot és a paradicsomot, és tegyük vissza további 5 percre. Friss bazsalikommal tálaljuk.