Gasztro

Ebben a pizzériában aranyat ér a gyors evés

Igaz, ehhez azért viszonylag komoly teljesítményre is szükség van, eddig nem is sikerült sokaknak teljesíteni a kihívást.

A törökországi Izmir városában található az a pizzéria, amelynek tulajdonosa, Volkan Kantarci különleges ajánlattal próbálja becsalogatni a vendégeket, az eddigi információk szerint nem is sikertelenül – írja a Hurriyet Daily Newsra hivatkozva az Index.

Az akció értelmében mindenki egy negyed aranytallérral – amelynek értéke körülbelül 22 ezer forint – távozhat a pizzériából, akinek 30 perc alatt sikerül legyűrnie a 30dk60cm fantázianevű menüt.

A menü tartalma egy 60 centiméter átmérőjű pizza (ez nagyjából az átlagos pizzák duplája), 350 gramm sült krumpli és egy liter üdítő. Ha azonban a vállalkozó kedvű vendégnek nem sikerül fél óra alatt elpusztítani a tekintélyes mennyiségű ételt, neki kell további 100 török lírát, vagyis nagyjából ötezer forintot fizetnie az étteremnek. Az alábbi fotón csak a pizza látható, a „kísérő” kiegészítők nem szerepelnek rajta.

A török lap értesülései szerint az akció már legalább fél éve zajlik, ennyi idő alatt már ezer ember próbálkozott meg a hatalmas mennyiségű élelmiszer legyűrésével, ez azonban összesen hat vendégnek sikerült a megadott idő alatt.

Képünk illusztráció (Fotó: iStockphoto)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top