A clafoutis eredetileg a franciák tejpitéje, amely cseresznyés változatban ismerte meg a napvilágot. Mi azonban nem rettenünk meg a kihívásoktól, és mivel a cseresznyével nagyjából egy időben érik a sárgabarack is, most egy ilyen receptet készítünk el.
Ez egy igazi villámgyors recept, hiszen nem kell külön gyúrni, habosítani, besűríteni, hanem egyszerűen csak összedobjuk a hozzávalókat, megpakoljuk a szépséges barackokkal, és mehet is a sütőbe.
Barackos clafoutis hozzávalói:
- 50 dkg sárgabarack
- 10 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 2 ek. liszt
- csipet só
- 1-2 maréknyi szeletelt mandula
Elkészítés:
- 8 dkg cukrot és a vaníliás cukrot a tojásokkal és a csipet sóval habosra felverünk, majd hozzákeverjük a lisztet úgy, hogy csomómentes legyen.
- A tojásos keverékhez hozzáöntjük a tejet is, és az egészet áttesszük a kivajazott tálba.
- A barackot megmossuk, felezzük, és megszórjuk a maradék cukorral, majd a pitemassza tetejére pakolgatjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük, az utolsó 5 percben megszórjuk a szeletelt mandulával, és ezzel együtt sütjük.