Gasztro

45 éve ugyanabból az alapléből készül ez a leves

Minden este leszűrik a maradékot és elteszik másnapra.

A Wattana Panich az egyik legnépszerűbb bangkoki étterem, levesekre és pörköltekre specializálódik. Napi több száz vendéget szolgálnak ki, akik közül nem biztos, hogy mindenki tudja, hogyan is készülnek az ételek.

Pontosabban a legnépszerűbb finomság, a tésztás marhaleves. Marha, marhabél, húsgolyó, belsőségek és fűszerek mellett olyan alapléből, amit negyvenöt éve nem cseréltek.

Az esti maradékot mindennap leszűrik és elteszik a másnapi alaplének, természetesen lehűtve, hogy ne romoljon meg. A szakács szerint ez a titkos összetevője a finomságnak.

A családi vállalkozás nemcsak az alaplevet őrzi, de az edényt sem tisztították 45 éve, amiben fő a leves, megtartva a hosszú évek maradékát a szélén.

(via)

(Kiemelt kép: Twitter)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top