Akár egy vendégeknek kínált vacsora megkoronázása is lehet, vagy csak úgy nyári uzsonna, ami mégis különbözik a „sima” fagyitól. Lepjük meg családunkat, barátainkat egy különleges finomsággal, amiben a jégkrémes íz keveredik a barack gyümölcsösségével.
Bár nem ördöngösség elkészíteni a mini jégkrém tortákat, mégis van pár eszköz, amit nem árt ha előkészítünk: serpenyő, lábas, egy turmixgép, elektromos habverő és 6 kisebb, kör alakú forma.
A desszert elkészítése nem vesz igénybe 20 percnél többet, a fagyasztóban azonban legalább 6 órát kell eltöltenie. Tálalás előtt fél órával azonban már vegyük ki a fagyasztóból, hogy megfelelő állagú legyen.
Hozzávalók:
- 300 g sárgabarack
- 250 ml tejszín
- 3 tojás
- 100 g cukor ek vaj
- 200 g zabkeksz
Elkészítés:
- A barackokat mossuk meg, magozzuk ki és kockázzuk fel apróra. Tegyük egy evőkanál vajjal együtt egy serpenyőbe, hintsük meg kevés cukorral és 2-3 percig futtassuk meg a vajon. Hagyjuk kihűlni, majd turmixoljuk le.
- A tojások sárgáját verjük fel. Fehérjét tegyük félre.
- Közben egy másik edényben a cukrot oldjuk fel két evőkanálnyi vízben, folyamatos melegítés mellett. Főzzünk belőle szirupot, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk a tojások sárgájához.
- Egy elektromos habverővel verjük fel a tejszínhabot. Adjuk hozzá a felvert tojásfehérjehabot és a barackpürét óvatosan.
- Az összetört és olvasztott vajjal elkevert kekszet nyomkodjuk a forma aljába, majd jöhet rá a hab. Tegyük fagyasztóba legalább 6 órára és díszítsük sárgabarack darabokkal.