Nyáron ebédre, de még vacsorára sem mindig esik jól a meleg, többfogásos menüsor. A könnyen elkészíthető és emészthető recepteket keressük. Íme egy isteni tésztasaláta, amit bárki egyszerűen meg tud csinálni. Készítsünk belőle jó nagy adagot, aztán a maradékot még mindig el lehet pakolni a hűtőbe.
Hozzávalók:
- 350 g tészta
- 3-4 kaliforniai paprika (sárga, piros, zöld vegyesen)
- 1 kisebb salátacukkini
- 2 szál sárgarépa
- 150 g natúr görög joghurt
- 2-3 szem retek
- 1 fej lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítés:
- A tésztát főzzük ki sós, forró vízben a csomagoláson leírtak szerint, majd szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel.
- A cukkinit mossuk meg, és vágjuk el félkarikákba, és nagyjából ugyanekkora darabokra szeleteljük fel a paprikákat és a lila hagymát is.
- A sárgarépát pucoljuk meg, és vágjuk fel gyufaszál méretű csíkokra.
- A joghurtot keverjük ki csipet sóval, borssal és a reszelt fokhagymával.
- A tésztát keverjük össze a feldarabolt zöldségekkel és óvatosan forgassuk össze a joghurtos öntettel.